Predavači

Paul Papadimitriou

Osnivač firme INTELLIGENCR, London

Paul je stručnjak za to kako tehnologija utiče na naš globalni ljudski identitet.
Nalazeći se na mestu gde se susreću tehnologija, putovanje, kultura i brendiranje, on formira strategije skaliranja za novog, pojačanog, nomadskog i plemenskog čoveka. Organizacije kao što su Microsoft, Conde Nast, eBay, Fujitsu, Lagardere Travel, IATA, SAB Miller, EDF, EY, Criteo, Siemens, Evernote, Tumblr i ITU su mu poverili zadatak da ih izaziva da budu što bolji.
Kao traženi glavni govornik, utiče na slušaoce na svim kontinentima, a bio je najavljen i pored lidera kao što su Barak Obama i Stiv Vozniak.
Paul svoju jedinstvenu perspektivu duguje svojom multikulturalnom poreklu, on je Švajcarac, Grk i Finac koji je živeo u Tokiju, Ženevi, Manili i Londonu, i svojoj potrebi da stalno putuje i otkriva nove stvari. Njegovo tumačenje vremena u kom živimo pojavilo se u raznim oblicima medija kao što su The Economist, ABC, TF1, Channel 4 ili Japan Times.
Takođe je organizator izvanrednih konferencija i osnivač i voditelj uspešnih programa o budućnosti putovanja, budućnosti finansija i budućnosti poslovanja.
Paul je oduvek bio ispred drugih po pitanju razumevanja šta sledi, od toga da je oblikovao prvu ikada komercijalnu mobilnu internet stranicu do toga da je učestvovao u osnivanju mnogobrojnih startap ekosistema.
Tokom predavanja govoriće nam o ljudskom iskustvu, iskustvu klijenata, upotrebi tehnologije, ponašanju čoveka/ potrošača.
 

Dalibor Šumiga

Osnivač agencije PROMOSAPIENS i Google Growth Engine ambasador

Specijalista za bihevioralni marketing i osnivač agencije Promosapiens – prve bihevioralne agencije u Adria regiji. Dalibor je Google Growth Engine ambasador te član svetske neuromarketinške asocijacije (NMSBA). Kroz 18 godina iskustva u marketingu, kreirao je brojne marketinške ideje i rešenja za vodeće brandove na području Adria regije primenjujući znanje iz potrošačke psihologije i neuromarketinga.
Dalibor je stertifikovani Google AdWords i YouTube stručnjak, te cenjeni predavač na međunarodnim konferencijama: Shopper Brain, Amsterdam; Family Thinking Marketing Forum, Poland; EuroShop, Dusseldorf; Dubai Lynx, UAE; Branding Conference, Sarajevo; HOW Festival, Hrvatska; MEKST, Novi Sad;
Dalibor će nam tokom svog predavanja pokazati najčešće mane klasičnih review-ova i anketa, koje obrasce ponašanja ne možete otkriti u svojoj web analitici, a bitni su za vaš posao, kako možete anketirati goste na podsvesnom nivou i koja marketinška tehnika daje puno bolje rezultate od klasične tehnike uveravanja koja se koristi u prodaji i marketingu.
 

Rob Davidson

Generalni direktor, MICE Knowledge

Rob Davidson je generalni direktor MICE Knowledge-a, konsultantske kuće iz Londona, specijalizovane za istraživanje, obrazovanje i obuke za industriju poslovnog turizma.
Njegova glavna stručna oblast su sastanci i konferencije, o kojima je napisao osam knjiga, uključujući i njegovu najnoviju publikaciju „Poslovni događaji“. Izveo je istraživačke projekte za brojne vodeće organizacije, uključujući Poljski kongresni biro, Irsku nacionalnu upravu za razvoj.
2016. godine, Rob Davidson je osvojio nagradu „Najbolji govornik“ na „Global Event Awards“.
Na MEKST konferenciji govoriće na temu „Budućnost poslovnog turizma“.
 

Ana First

Direktor prodaje, Jugoistočna Evropa, Falkensteiner Hotels & Residences

Odgovorna je za primenu prodajnih strategija u različitim segmentima tržišta i otvaranje novih tržišta za Falkensteiner hotele u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Pre nego što se pridružila Falkensteiner timu, Ana je radila kao menadžer prodaje u sektoru kongresnog turizma u hotelu Hilton Imperial i DoubleTree by Hilton Zagreb. Dug vremenski period bila je rukovodilac sektora za kongresni turizam u Elite Travel Hrvatska, aktivno učestvujući u razvoju Dubrovnika kao poželjne kongresne destinacije.
Ona je strastvena po pitanju karakteristika životnog stila /prodaje i pozicioniranja hotela, industrije događaja i destinacijskog menadžmenta.
Ana je magistrirala u oblasti Ugostiteljskog menadžmenta na Free Univerzitetu u Bolcanu, Italija.
Na MEKST konferenciji uzeće učešće u panel diskusiji „Atraktivnost regiona sa investicionog stanovišta i strateške perspektive razvoja turizma u regionu".
 

Ian Yeoman

Vanredni profesor, Victoria Univerzitet, Wellington

Ian Yeoman je futurista specijalizovan za oblast putovanja i turizma. Naučio je svoj posao radeći kao scenarista za projekat „Poseti Škotsku“, gde je uspostavio proces futurističkog razmišljanja unutar organizacije koristeći različite tehnologije koje uključuju ekonomsko modelovanje, analizu trendova i izradu scenarija. Bio je predavač na departmanu za Turizam i ugostiteljstvo na Edinburg Napier Univerzitetu i Univerzitetskom Koledžu u Birmingemu, u Velikoj Britaniji. Editor je u Journal of Revenue & Pricing Management, ko-editor u Journal of Tourism Futures, kao i editor Channelview’s Tourism Futures serije knjiga. Ian je autor ili ko-editor 19 knjiga, uključujući sledeće: Demografija&Turizam, Budućnost Prehrambenog Turizma, 2050: Sutrašnji turizam, sutrašnji turisti i Budućnost događaja i festivala, i obimne kolekcije radova u vodećim časopisima. Na MEKST konferenciji govoriće o tome koji su to „Scenariji za svetski turizam“.
 

Mirjana Prljević

Međunarodni savetnik za strateško pozicioniranje - Vlasnik i direktor, TESLIANUM doo

Mirjana Prljević je osnivač i izvršni direktor kompanije TESLIANUM, osnovane 1993. godine. To je prva kompanija u jugoistočnoj Evropi u domenu konsaltinga za strateško pozicioniranje u oblasti malih i srednjih preduzeća. Mirjana poseduje preko 20 godina iskustva u oblasti strateškog pozicioniranja, biznisa, ekonomske diplomatije i ima bogato iskustvo u savetovanju vlade.
Njena knjiga „Strategija pozicioniranja kao ključ uspeha“ prevedena je na sedam jezika i dobitnik je nagrade „Knjiga godine“ za autorsku knjigu-praktikum na Četvrtom međunarodnom sajmu brendova u Beogradu 2008. godine. Gospođa Prljević je autor različitih članaka i projekata u oblasti strateškog pozicioniranja, ekonomske diplomatije i energetske efikasnosti. Autor je akademije za decu TESLA GENIUS i TESLIANUM almanaha posvećenog novoj metodologiji neformalnog obrazovanja zasnovanoj na jedinstvenim tehnikama Nikole Tesle.
Mirjana radi kao savetnik širom sveta i bila je gostujući predavač na nekoliko svetskih univerziteta: Harvard Univerzitet, BIMBA-Internacionalni MBA u Pekingu, Londonska Trgovačka Škola, Antai koledž - Jiao Tong Univerzitet u Šangaju, Moskovska Visoka Ekonomska Škola, Science Po, i drugi.
Na MEKST konferenciji uzeće učešće u okviru panel diskusije na temu „Atraktivnost regiona sa investicionog stanovišta i strateške perspektive razvoja turizma u regionu“.
 

Robert Gasser

Generalni menadžer, Courtyard Marriott Belgrade City Center

Robert je je karijeru započeo kao kuvar početnik u Minhenu i Algoju. Zatim, seli se u London gde je radio kao menadžer bara, pa potom na ostrva Bermuda gde je radio kao glavni somelijer. Osnovao je svoju konsultantsku kompaniju koju je uspešno prodao i posle toga proveo godinu dana putujući po Australiji i Tajlandu. 2013. Robert je započeo saradnju sa Meriotom u Minhenu, što mu je donelo različite rukovodeće pozicije od Šangaja, Pekinga, Kopenhagena, Lisabona i Istanbula do Beograda. Na MEKST konferenciji uzeće učešće u panel diskusiji „Kakva su trenutna tehnološka dostignuća i prepreke za veće prihode u hotelskom poslovanju? Atraktivnost regiona sa investicionog stanovišta i strateške perspektive razvoja turizma u regionu".
 

Darko Bosančič

Regionalni direktor poslovnog razvoja EMEA

Stručnjak sa sveobuhvatnim iskustvom unutar EMEA regije u prodaji, marketingu i poslovnom razvoju u hotelskoj IT industriji. Poseduje više od 15 godina iskustva u hotelskoj IT industriji, te primeni različitih softverskih poslovnih rešenja u hotelskom sektoru. Veštine predviđanja strateških mogućnosti za povećanje produktivnosti i profitabilnosti kroz korištenje različitih rešenja za poslovanje preduzeća u ugostiteljstvu i softverskih paketa.
Uspešan vođa projekta s opsežnim informatičkim znanjem, instalacijama, obukom i vođenjem projekata za više od 200 hotela.
Na MEKST konferenciji uzeće učešće u panel diskusiji „Atraktivnost regiona sa investicionog stanovišta i strateške perspektive razvoja turizma u regionu".
 

Semir Musić

Suosnivač, Lilium Digital, Sarajevo

Semir Musić je sa 25 godina pokrenuo agenciju za digitalni marketing Lilium Digital i za manje od tri godine uspeo da ostvari saradnju sa preko 300 firmi u Bosni i Hercegovini, Australiji, Nemačkoj i SAD-u. Do sada je radio za brendove kao što su: Porsche, Mercedes, Audi, DM i mnoge druge. Na MEKST konferenciji će nam govoriti o tome „Кako male kompanije na internetu mogu pobediti velike“.
 

Tomasz Janczak

Osnivač i vlasnik, Chinese Outbound Travel

Karijeru je započeo krajem devedesetih godina i bio je odgovoran za poslovni razvoj tehnoloških kompanija sa zapada u regionu Centralne Evrope. Nakon priključenja Avvio kompaniji 2009. na poziciji direktora prodaje za područje Centralne i Istočne Evrope, pokrenuo je razvoj ovog brenda u regionu. 2011. godine postao je direktor za elektronsku trgovinu za korporacije u Mamaison Hotels& Residences, gde je njegova glavna odgovornost bila razvoj i implementacija strategije e-trgovine i upravljanje reputacijom brenda na grupnom nivou. Tokom 2014. godine Tomasz je imenovan za člana odbora kompanije Plateno International Europe, kineske hotelske kompanije, koja upravlja preko 4400 hotela pod 16 brendova širom sveta. Kao potpredsednik za digitalni razvoj, Tomasz je bio odgovoran za sve digitalne inicijative i pokretanje novih projekata koji povezuju kineske turiste sa evropskim hotelijerima. Od decembra 2017. godine Tomasz vodi svoju konsultantsku firmu „ Chinese Outbound Travel” koja pomaže turističkim preduzećima da stvaraju bolja iskustva za kineske goste i bolje prihode za sebe. Da bi olakšao razvoj kineskog digitalnog tržišta, organizuje serije konferencija pod nazivom „Marketing za Kinu“.
Na MEKST konferenciji će govoriti na temu „Najbolje prakse u približavanju kineskom tržištu putem online kampanja“.
 

Uglješa Stankov

Vanredni profesor, Prirodno-matematički fakultet , Univerzitet u Novom Sadu

Glavna područja njegovog istraživanja su strateška uloga informacionih tehnologija u turističkom iskustvu i marketingu i primena prostornih infomacionih sistema u poslovnim aktivnostima. Začetnik je periferne informacione tehnologije, koja se fokusira na latentne digitalne infomacije u oblasti turizma i ugostiteljstva. Zbog toga aktvino sarađuje sa istraživačima i profesionalnim organizacijama i trenutno učestvuje u nekoliko međunarodnih projekata. Objavio je više od sto naučnih radova i tri knjige.
Na MEKST konferenciji će se učesnicima obratiti u okviru sesije „Turizam budućnosti“ i govoriće na temu „Keep calm i nastavi da putuješ –Preusmeravanje mišljenja u turizmu pomoću perifernih tehnoloških promocija”.
Prijava