Predavači

Nataša Krstić

Vanredni profesor i rukovodilac studijskog programa Digitalni marketing, Fakultet za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum

Radila je u domaćim i inostranim finansijskim organizacijama na poziciji direktora marketinga i odnosa s javnošću. Bila je članica UO srpske mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.
Angažovana je kao konsultant za UNICEF i na projektima koje podržava Evropska unija, GIZ, OEBS/OSCE i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.
2015. godine stekla je zvanje 'Dip DigM' (Diplomirani stručnjak za digitalni marketing) koje dodeljuje ugledni britanski Institut za direktni i digitalni marketing (The Institute of Direct and Digital Marketing, IDM ).
2016. godine specijalizirala je i optimizaciju veb sajta na pretraživačima (Search Engine Optimisation, SEO ) na Univerzitetu Kalifornija, a poseduje i Google AdWords, Google Analytics, Google Mobile, Google Digital Garage, SEM Rush SEO i Facebook Bluesteps sertifikate.
 

Dimitrios Buhalis

Vođa departmana za turizam i hotelijerstvo, Bournemouth Univerzitet

Profesor Dimitrios Buhalis je ekspert za strateški menadžment i marketing sa specijalizacijom u primeni informacione komunikacione tehnologije u industriji turizma, putovanja, ugostiteljstva i odmora. Direktor departmana za turizam i hotelijerstvo, direktor laboratorije eTurizma i zamenik direktora Međunarodnog centra za istraživanje turizma i ugostiteljstva na Bournemouth Univerzitetu u Engleskoj. U 2018. godini Univerzitet Bournemouth je zauzeo 8. mesto na svetskoj rang listi QS za hotelijerstvo i upravljanje slobodnim vremenom. Takođe, prvi je potpredsednik Međunarodne akademije za studije turizma, član izvršnog odbora Svetske Turističke Organizacije (UNWTO), odgovorni urednik najčitanijeg časopisa u oblasti turizma: Tourist Review, trenutno u 73. volumenu. Dimitrios je osnivač i bivši predsednik (2010-2014) Međunarodne federacije za informacione tehnologije za putovanja i turizam (IFITT). Rad profesora Buhalisa je široko citiran, zauzimajući 3. mesto po broju citata u oblasti turizma i 1. mesto po broju citata u oblasti ugostiteljstva na Google Scholar-u, sa ukupno više od 30000 citata i h-indeksom 75.
 

Aleksandar Đorđević

Docent, Poslovni fakultet, Univerzitet Singidunum

Aleksandar poseduje preko 13 godina profesionalnog iskustva u organizaciji i izvođenju profesionalnih obuka, strateškom marketing planiranju i sprovođenju operativnih marketinških aktivnost u širokom međunarodnom okruženju: Srbija, Austrija, SAD, Bliski istok.
Zauzimao je pozicije:
  • Direktor Centra za kontinuirano obrazovanje i profesionalne studije u Sultanatu Oman
  • Konsultant za razvoj poslovanja, Code by Comtrade akademije za IT specijalizaciju
  • Marketing specijalista u Comtrade System Integration
Od 2016. godine angažovan je kao gostujući predavač na poslediplomskom MBA programu Frenklin američkog Univerziteta.
Kao docent na Poslovnom fakultetu Univerziteta Singidunum u Beogradu angažovan je na predmetima Marketing i Međunarodni menadžment.
 

Vladimir Vulić

Direktor programa, Spark.me konferencija

Menadžment konsultant. Suosnivač Digitalizuj.Me. Programski direktor konferencije Spark.me. Nagrađen kao „Projekt menadžer godine” u izboru Asocijacije menadžera Crne Gore. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Dva puta TEDx govornik.
 

Tihana Baždar Gašljević

Vođa marketing departmana, HUP Zagreb Inc. & Dubrovnik Riviera Hotels Inc.

Tihana trenutno radi kao vođa marketing departmana - HUP Zagreb Inc. & Dubrovnik Riviera Hotela Inc., izveštavajući upravne odbore o celokupnim marketing i PR aktivnostima hotelske grupe.
Asistent je na Fakultetu primenjenih nauka Vern, na predmetu Hotelski marketing.
Poseduje ogromno iskustvo u poslu sa najvećim hotelskim korporacijama, kao što je MARRIOTT INTERNATIONAL hoteli (The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Sheraton Dubrovnik) radeći u marketingu lojalnosti i sa globalnim programima lojalnosti, kao što je Marriott Bonvoy Loyalty Program.
Neke od prethodnih pozicija su: Menadžer prodaje i odnosa sa korisnicima hotela, Booking.com, SEE (Balkan) regija, Marketing menadžer projekta, The Regent Esplanade Zagreb.
 

Ksenija Lubarda

Direktor prodaje i marketinga, Radisson Collection Hotel, Old Mill Beograd

Poznata je po izuzetnoj karijeri u ugostiteljstvu – sa više od 15 godina iskustva u prodaji i liderstvu. Pre hotela Radisson Collection, Old Mill Beograd imala je ulogu progresivnog vođe u hotelu Hyatt Regency Beograd.
Pridružila se Radisson hotelskoj grupaciji u februaru 2014. godine, kao prvi zaposleni u razvojnoj fazi hotela Radisson Blu Old Mill Beograd, gde je odigrala ključnu ulogu u uspostavljanju novog hotela na tržištu.
U avgustu 2018. godine bila je zadužena za rebrendiranje hotela i predstavljanje Radisson Collection, kao novog i ekskluzivnog brenda Radisson hotelske grupacije. Kao direktor, Ksenija nadgleda celokupnu koordinaciju, funkcionalno upravljanje i vođenje prodajnih i marketinških inicijativa za Radisson grupaciju hotela, Old Mill Beograd.
Ksenija je istaknuti član odbora nordijskog poslovnog saveza iz Beograda, član Effie Awards žirija.
Diplomirala je 2006. godine na Evropskom univerzitetu, Međunarodni fakultet za menadžment, Beograd, a 2011. godine doktorirala u oblasti Međunarodnog menadžmenta.
 

Janez Jager

Partner, Best Hospitality Solutions

Partner u kompaniji Best Hospitality Solutins, odgovoran za razvoj proizvoda, marketing, istraživanje i digitalnu distribuciju.

Poslednjih godina bio je usmeren na istraživanja u oblasti neurobrendinga, neuromarketinga, neurokomunukacija i planiranja prostora povezanih sa konverzijom kroz prodajni tok i upravljanje prihodima. Ovo je značajno proširilo njegovu stručnost u oblasti marketinga i prodaje. Na osnovu toga razvijen je proizvod za optimizaciju digitalne distribucije i upravljanje prihodima za hotele. Njegova prethodna radna mesta bila su: direktor marketinga i prodaje u jednom od najvećih lečilišta u Evropi – LifeClass Hotel & Spa, Vođa digitalnog marketinga pri Slovenačkoj turističkoj organizaciji i pre toga direktor prodaje i marketinga u Kompasu – najvećem turoperatoru u regionu.
 

Đorđe Jevtić

Osnivač, Serbian-Bookers

Đorđe Jevtić je osnivač Online Booking Services kompanije pod kojom se nalazi Serbian-Bookers platforma, koju vodi u partnerstvu sa kompanijom Montenegro Booking. Zajedno među klijentima imaju preko 500 objekata, među kojima su hoteli, agencije, vile i veliki broj privatnog smeštaja. Kako je odrastao u Tivtu, u porodici u kojoj su turizam i ugostiteljstvo bili jedno od osnovnih usmerenja, tako je i jedan od glavnih pravaca u kojem posluje upravo izdavanje privatnog smeštaja, razvijanje rezervacionih sistema, kanala oglašavanja, platformi za upravljanje prodajom i softvera za kontrolu rezervacija.
 

Linda Pereira

Vlasnik, CPL Events

Linda Pereira je viši partner i osnivač L&I Communications Group. Pored svoje duge i visoko cenjene karijere u kongresnog industriji, ona je izvršni direktor CPL Meetings & Events kompanije. Međunarodno cenjena kao govornik, pisac i profesor, bila je pozvana kao predavač u preko 143 grada i na svim kontinentima. Imala je aktivnu ulogu u mnogim velikim događajima i licitacijama za svetske događaje. Takođe, gostujući je predavač na tri različita međunarodna univerziteta na kojima predaje strateško upravljanje događajima. Linda je savetnica međunarodnih vlada i udruženja.
2008. godine smatrana je jednom od pet najuticajnijih ljudi u industriji Portugalije i dobila godišnju nagradu za edukaciju od IAHMP locirane u Sjedinjenim Američkim Državama. 2009. godine dobila je počasnu medalju za odgovorno preduzetništvo i posvećenost promociji kulturne baštine, kao i za CSR inicijativu. 2012. godine proglašena je jednom od 100 najboljih organizatora događaja treću godinu za redom, a časopis WE iz Sjedinjenih Američkih Država uvrstio ju je na listu 100 najboljih žena osnivačica i direktorki kompanija koje se bave e-trgovinom. 2014. godine proglašena je za ličnost godine u oblasti organizacije događaja u Portugalu i primila je nagradu Global Marketing Personality koju dodeljuje WE magazin u Sjedinjenim Američkim Državama. 2015. godine izabrana je za predsednicu Globalnog saveta za žene lidere. Trenutno je specijalni savetnik Ministra ekonomije Cape Verde i član savetodavnog odbora magazina Leader i odbora sertifikacije izvrsnosti.
 

Rob Davidson

Generalni direktor, MICE Knowledge

Rob Davidson je generalni direktor MICE Knowledge, konsultantske kuće specijalizovane za usluge istraživanja, edukacija i obuka u industriji sastanaka i događaja. Njegova glavna polja izučavanja su konferencije i podsticajna putovanja, o kojima je napisao sedam knjiga, uključujući i poslednju publikaciju Business Events. Sproveo je brojne istraživačke projekte za važne organizacije, uključujući Poljski Kongresni biro i Irsku nacionalnu agenciju za razvoj turizma.
Kao gostujući profesor predaje na pet evropskih univerziteta.
2016. godine osvojio je nagradu za najboljeg konferencijskog govornika na Global Event Awards događaju.
2017. godine dodeljena mu je nagrada za životno delo, na IBTM WORLD sajmu u Barseloni.
 

Sandro Carnicelli

Vanredni profesor i šef departmana za marketing, događaje i turizam, Univerzitet zapadne Škotske

Sandro već 10 godina istražuje i radi na polju događaja i turizma u Brazilu, Novom Zelandu i Škotskoj. Objavio je brojne članke u međunarodnim časopisima, uključujući Annals of Tourism Research, Tourism Management, Leisure Studies, Annals of Leisure Research, Journal of Teaching in Travel & Tourism, and World Leisure. Član je izvršnog odbora Udruženja za istraživanje slobodnog vremena i Udruženja britanskih organizatora stručnih konferencija (ABPCO). Sandro je takođe član Međunarodne akademije za razvoj turističkih istraživanja u Brazilu ABRATUR. Član je uređivačkog odbora Tourism Management Perspectives, međunarodnog odbora časopisa Annals of Leisure Research i zamenik glavnog urednika časopisa Adventure Education and Outdoor Learning.
 

Vanja Pavluković

Vanredni profesor, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu

Njene glavne oblasti istraživanja su poslovni događaji i konkurentnost turističke destinacije. Napisala je dve knjige o poslovnim događajima i turizmu na srpskom jeziku. Vanja je objavila preko 70 radova u domaćim i međunarodnim časopisima poput Tourism Management, Current Issues in Tourism, Journal of Travel Research, International Journal of Tourism Research, Asia Pacific Journal of Tourism Research, Journal of destination marketing & management, Geographica Pannonica i ima preko 500 citata na Google Scholar-u. Poseduje iskustvo u kreiranju studijskih programa iz oblasti turizma. Sarađuje sa više istraživača i organizacija/institucija u oblasti turizma i učestvovala je/učestvuje u nekoliko nacionalnih i međunarodnih projekata. Takođe, bila je angažovana i kao ekspert na IPA, INTERREG projektima.
Prijava