Hotel Premier Aqua

 

Hotel Premier Aqua 5* u Banji Vrdnik poziva zainteresovane studente završne godine modula hotelijerstvo da se prijave za poziciju praktikanta i da steknu radno iskustvo u našem hotelu. Studenti će tokom jednogodišnjeg rada imati mogućnost kružnog stažiranja po sektorima (cross training) po principu jednogodišnjeg ugovora. U 2019. godini otvaraju se prve Fruške terme u Srbiji koji će sigurno za mlade predstavljati veliki izazov i naravno posle završenih studija mogućstvo zaposlenja. Prijava na pripravnički staž i ugovor od godinu dana, pružiće studentima koji ostvare najbolje rezultate put ka novom radnom mestu u vodećoj kompaniji iz oblasti hotelijerstva.

Ugovor podrazumeva:

* Redovna mesečna primanja i radani staž na osnovu dogovora sa poslodavcem

* Obezbeđen prevoz Novi Sad-Vrdnik-Novi Sad

* Boravak po tri meseca u sektorima (domaćinstvo, recepcija, ugostiteljstvo, prodaja i marketing)

* Biografije slati do 31. 12. 2018.

* Početak radnog odnosa od 15. 01. 2019.

Biografije u europass formatu poslati na jelena.radivojevic@hotelpremier.rs

Osmeh. Osnivač Four Seasons-a Isador Sharp je u svojoj knjizi objasnio svu suštinu hotelijerstva bez obzira na veličinu, tip ili kategoriju hotela, bez obzira na brend ili lokaciju. Ono što razdvaja dobre od loših hotela jeste upravo to koliko u organizacionoj kulturi i svim procesima koji se odvijaju, vidljivih i nevidljivih za gosta, ima osmeha i domaćinskog stava!

Bitno je napomenuti da je timski rad u hotelijerstvu osnov uspeha i napredovanja, mora se voditi računa o usavršavanju kadrova, zbog toga vas pozivamo da postanete deo našeg tima i da zajedno sa nama izgradite Vašu budućnost!

Onog trenutka kada Vaš nadređeni proceni kvalitet vašeg rada, možete dobiti šansu da napredujete i dobijete jednu od menadžerskih pozicija, sa kojom stiže veća odgovornost i neophodnost da stalno sagledavate širu sliku u odnosu na prethodnu radnu poziciju.

Na kraju, ukoliko neko ima ambicija da radi u hotelijerstvu, videće da je sinergija timskog rada i kvaliteta same pozicije hotela i arhitektonske i tehničke opremljenosti hotela, osnov uspeha, čiji je ultimativni cilj jedan: gost koji se sa zadovoljstvom ponovo vraća!.
Osnovni zadatak uspešnog poslodavca je da brine o svojim radnicima, jer oni brinu o gostima i tada grade magiju lojalnosti  koja  predstavlja kod vodećih kompanija uspeh, za radnika pripadnost i za gosta privrženost.

 

Prijava