Predavači

Linda Pereira

Vlasnik, CPL Events

Linda Pereira je viši partner i osnivač L&I Communications Group. Pored svoje duge i visoko cenjene karijere u kongresnoj industriji, ona je izvršni direktor CPL Meetings & Events kompanije. Međunarodno cenjena kao govornik, pisac i profesor, bila je pozvana kao predavač u preko 143 grada i na svim kontinentima. Imala je aktivnu ulogu u mnogim velikim događajima i licitacijama za svetske događaje. Takođe, gostujući je predavač na tri različita međunarodna univerziteta na kojima predaje strateško upravljanje događajima. Linda je savetnica međunarodnih vlada i udruženja.

2008. godine smatrana je jednom od pet najuticajnijih ljudi u industriji Portugalije i dobila godišnju nagradu za edukaciju od IAHMP locirane u Sjedinjenim Američkim Državama. 2009. godine dobila je počasnu medalju za odgovorno preduzetništvo i posvećenost promociji kulturne baštine, kao i za CSR inicijativu. 2012. godine proglašena je jednom od 100 najboljih organizatora događaja treću godinu za redom, a časopis WE iz Sjedinjenih Američkih Država uvrstio ju je na listu 100 najboljih žena osnivačica i direktorki kompanija koje se bave e-trgovinom. 2014. godine proglašena je za ličnost godine u oblasti organizacije događaja u Portugalu i primila je nagradu Global Marketing Personality koju dodeljuje WE magazin u Sjedinjenim Američkim Državama. 2015. godine izabrana je za predsednicu Globalnog saveta za žene lidere. Trenutno je specijalni savetnik Ministra ekonomije Cape Verde i član savetodavnog odbora magazina Leader i odbora sertifikacije izvrsnosti.

Rob Davidson

Generalni direktor, MICE Knowledge

Rob Davidson je generalni direktor MICE Knowledge, konsultantske kuće specijalizovane za usluge istraživanja, edukacija i obuka u industriji sastanaka i događaja. Njegova glavna polja izučavanja su konferencije i podsticajna putovanja, o kojima je napisao sedam knjiga, uključujući i poslednju publikaciju Business Events. Sproveo je brojne istraživačke projekte za važne organizacije, uključujući Poljski Kongresni biro i Irsku nacionalnu agenciju za razvoj turizma.

Kao gostujući profesor predaje na pet evropskih univerziteta.
2016. godine osvojio je nagradu za najboljeg konferencijskog govornika na Global Event Awards događaju.
2017. godine dodeljena mu je nagrada za životno delo, na IBTM WORLD sajmu u Barseloni.

Dr Luka B. Uskoković

Ekspert za digitalizaciju i online sisteme plaćanja, Ministarstvo nauke, Vlada Crne Gore

Dr Luka B. Uskoković, doktor ekonomskih nauka, ekspert iz oblasti upravljanja brendom i marketingom u turizmu i domenu usluga. Docent je na Fakultetu za menadžment Herceg Novi, Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije u Beogradu na nastavnim disciplinama strateški menadžment turističke destinacije, bankarstvo, kontrola i revizija. Autor je vrijedne naučne monografije „Brend menadžment turističke destinacije”. Angažovan je kao brend konsultant u različitim preuzećima i javnom sektoru u oblastima digitalizacije poslovanja, menadžmenta, marketinga, upravljanja brendom destinacije i nacionalnim brendom. Autor je i koautor brojnih naučnih članaka u zemlji i inostranstvu. Obavljao je najviše funkcije u bankarstvu. Profesionalno je angažovan na poslovima razvoja elektronske trgovine i digitalizacije najvećem crnogorskom retail lancu. Spoljni je ekspert Ministarstva nauke u Vladi Crne Gore na poslovima eCommerce, digitalizacije i razvoju online sistema plaćanja.

Martina Lucić Čanak

Konsultant za turističko poslovanje i komunikacije, Magic4Club

Martina je strastvena po pitanju razvoja dugoročnih turističkih brendova koji su visokokvalitetni, tehnološki pametni i strateški pozicionirani.

Naročito je vešta u rukovanju projektima koji uključuju složeni niz različitih elemenata. Ti poslovi većinom uključuju stvaranje strategija i akcionih planova za razvoj novih turističkih proizvoda.

Martini neizmerno zadovoljstvo predstavlja pružanje podrške klijentima na njihovom putu do uspeha i pomaganje u negovanju njihovih brendova.

Dr Đorđije Vasiljević

Vanredni profesor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF, UNS

Dr Đorđije Vasiljević je vanredni profesor na katedri za geoekologiju Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Osnovne oblasti istraživanja su mu oblici turizma zasnovani na prirodnim vrednostima, geonasleđe, interpretacija prirodnog i kulturnog nasleđa, monitoring i upravljanje posetiocima u zaštićenim područjima. Bio je ili je još uvek član nekoliko nacionalnih i međunarodnih projekata. Organizator je velikog broja međunarodnih konferencija iz oblasti turizma i geonauka, a bio je učesnik na brojnim konferencijama (Velika Britanija, SAD, Južnoafrička republika, Estonija, Austrija, Švajcarska, Hrvatska, Rumunija, itd.). Urednik je u međunarodnim časopisima Open Geosciences (IF 0.788) i Geoconservation Research, a godine 2017. bio je angažovan kao nacionalni evaluator za zaštićena područja od strane WWF Adria. Prema Scopus bazi, do sada je objavio 27 radova i citiran je 509 puta uz h-indeks 12.

Enis Hadžimujić

Stručnjak za poslovanje i razvoj u industriji hotelijerstva

Enis Hadžimujić karijeru u hotelijerstvu započinje pre petnaest godina u hotelu sa pet zvezdica Radon Plaza u Sarajevu. Zatim, dalje svoje znanje stiče i u prestižnom hotelu Central WestWood Club, te je nakon toga napredovao na poziciju direktora hotela President, poznatog sarajevskog hotela sa 4 zvezdice. Tamo je izvršavao niz zadataka, u nekoliko faza, počevši od perioda pre otvorenja samog hotela, zatim planiranje, organizovanje i upravljanje svim hotelskim operacijama, osobljem i finansijama, te kontrola troškova. Tokom svoje karijere, Enis je razvio zavidne profesionalne veštine vođenja hotelskog tima, te razvoja i izvršavanja operativnih strategija u skladu sa osnovnom poslovnom strategijom brenda.

Nakon što je radio na poziciji direktora operacija u Novotel Sarajevo Bristol hotelu i direktora prodaje i marketinga u Swissotel Sarajevo, Enis je, u januaru 2019. godine, imenovan za direktora razvoja poslovanja u hotelu Bosmal Arjaan by Rotana. U okviru pozicije strateškog poslovnog lidera prvog Rotana hotela na području Bosne i Hercegovine, radio je na planiranju, organizovanju i upravljanju sektorom za prodaju i marketing.

Učesnik je brojnih konferencija i panel diskusija iz oblasti hotelijerstva, trendova, razvoja, prodaje i strateškog planiranja i poslovanja. Svoje tekstove na ove teme objavljuje u domaćim specijalizovanim publikacijama, magazinima te web portalima. Trenutno radi na projektu kompanije Poslovne Novine „100 najvećih kompanija u BiH’’ kao kordinator istog.

Dr Uglješa Stankov

Vanredni profesor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF, UNS

Dr Uglješa Stankov je vanredni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Njegova glavna polja istraživanja su strateška uloga informacionih tehnologija u turističkim iskustvima i lokacijska inteligencija u poslovnim aktivnostima. Usled sve većeg negativnog uticaja koje neadekvatna upotreba informacionih tehnologija čini na digitalno blagostanje potrošača, poseban fokus poslednjih istraživanja usmerava na “calm” dizajn interaktivnih sistema u turizmu i hotelijerstvu, kao i na tehnološki podržanu punu svesnost (e-mindfulness). Uglješa aktivno sarađuje sa istraživačima i profesionalnim organizacijama iz zemlje i sveta i trenutno učestvuje u nekoliko međunarodnih projekata. Objavio je više od 150 naučnih radova i četiri knjige.

Adriano Požarić

Urednik TURIZAM info i direktor konferencije Internet Adria

Nakon rada u turizmu u Opatiji, na pozicijama od konobara do direktora objekata, 1996. godine otvara marketing agenciju specijalizovanu za marketing u turizmu. 2003. godine pokreće Turizam Info – stručni časopis namenjen turističkom sektoru kao platformu za informisanje struke.

Aktivno uključivanje u razvoj turističke industrije Opatije započinje 2001. godine kada postaje član Turističkog veća, a 2005. godine osnivač kongresnog biroa grada, čime Opatija postaje, pored Zagreba i Dubrovnika, jedini hrvatski grad koji ima kongresni biro. Vodio je predstavljanja i promocije opatijske rivijere i Hrvatske na mnogim evropskim turističkim sajmovima i berzama. Tokom proteklih godina čest je gost predavač na fakultetima i turističkim kongresima.

Osnivač i direktor sajma HoReCa Adria, konferencije Internet Adria i nekoliko edukacija i radionica na temu marketinga u turizmu.

Marina Maljurić

Direktor programa, MEKST konferencija

Marinina karijera menadžera organizacije događaja na konferencijama u oblasti turizma, hotelijerstva i digitalnog marketinga započeta je tokom njenih diplomskih studija Menadžmenta i biznisa u turizmu. Nakon diplomiranja, njen rad se nastavio u istom smeru i doveo je do mesta direktorke programa konferencija koje okupljaju od 200 do 1100 učesnika. Najveća je MEKST konferencija koja se svake godine održava u Novom Sadu sa više od 1000 učesnika iz 15 evropskih zemalja. Marina je takođe direktor programa međunarodne naučne Future Tourism konferecije koja se održava svake godine u Budvi, a svoje znanje prenela je i na organizaciju međunardonog ScoSym Symposium-a na istoj poziciji. Rad kao menadžer za promociju i razvoj turističkih proizvoda u Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada pomogao joj je da stekne više iskustva u marketingu i promociji, kao i organizaciji B2B događaja, festivala i poseta novinara i turoperatora u inspekciji destinacije. Trenutno je zadužena za razvoj i promociju Novog Sada, kao destinacije kongresnog turizma. Strastvena po pitanju posla koji ti pruža osećaj da je ono što radiš važno.

Prijava